Nyhedsbrev(e) fra forbundet

 Nyheder fra Kolonihaveforbundet - september 2019

Kære alle haveforeninger

Vi håber, I har nydt sommerens mange solstråler. Nu tager efteråret så småt tilløb til at folde sig ud i al sin skønhed. Det betyder også, at sæsonen går på hæld. Inden den slutter helt, får I lige de seneste nyheder.

Har I en god historie til TV2 og Nationalmuseet?

Vi er blevet kontaktet af TV2 der, i samarbejde med Nationalmuseet, vil lave en udstilling.

Den handler om danmarkshistorien fortalt af danskerne selv. Derfor er kanalen på udkig efter personer, der har et lille stykke historie stående derhjemme – en ting, der både fortæller noget om vores danmarkshistorie (om hvem vi var, hvem vi er og hvad vi deler), og samtidig har en personlig historie. Det er helt oplagt at gribe fat i kolonihavefolket, som jo trods alt har været en del af tidslinjen i århundreder, og som uden tvivl har mindeværdige genstande og historier at fortælle. Hvis jeres medlemmer vil være en del af udstillingen, kan de tilmelde sig her:

https://www.shortaudition.net/en-skat-til-danmark?

fbclid=IwAR0YZNBNfEUkekes3PeqoP9LInTL-OYPWDYasIepNSOu62VpeYhFLiqRp8A

 Juratelefonens åbningstider

Vores juratelefon har fået ny telefontid. Nu er den åben samtidig med de andre telefoner; det vil sige mandag - torsdag kl. 10.00 - 12.00.

Fortsættes på næste siAS E P T E M B E R 2 0 1 9

Konflikthåndtering for medlemmer

I forbindelse med, at vi er indgået samarbejde med Center for konfliktløsning, åbner vi op for, at medlemmerne på forsøgsbasis kan ringe til centret i hele oktober måned. I må meget gerne videreformidle det til jeres medlemmer i haverne - alternativt kan I henvise til nyheden på vores hjemmeside eller facebookside.

Husk, at I som bestyrelse altid kan ringe til centret og få hjælp og sparring på, hvordan I håndterer en konflikt imellem medlemmer eller imellem bestyrelse og medlemmer.

Ny kontaktside på hjemmesiden

Vi har ændret vores kontaktside på hjemmesiden. Vi håber, at det giver jer et bedre indblik i, hvad vi kan hjælpe med på forbundskontoret og hvor man ellers kan søge hjælp.

Det var alt for nu.

De bedste hilsner og god weekend fra os alle på

Forbundskontoret

*************************************************************************************

NYHEDER FRA KOLONIHAVEFORBUNDET M A J 2 0 1 9

Havesæsonen blev skudt i gang med nyheden om, at politiske kræfter ønsker at give landets kommuner mandat til at omplacere haveforeninger og i stedet bruge jorden til nyt byggeri. Dette har naturligvis højeste prioritet, så styregruppen og sekretariatet arbejder fortsat hårdt på at klæde Christiansborgs politikere ordentligt på, så de kan stemme om forslaget på et velinformeret grundlag. Det er alfa omega at de, der skal stemme om det ved, hvad de stemmer om og hvilke konsekvenser det har for landets kolonihaver. En del af politikerne har været på kolonihavebesøg, og vi vil gerne sige tak til jer haveforeninger og medlemmer for at åbne jeres haver op for dem. Da der typisk går en måned imellem disse nyhedsmails håber vi, at I følger med i arbejdet på vores facebookside (klik her). Bevar kolonihaverne - sådan kan du hjælpe Det kan være svært at sidde på hænderne og vente, når man ved, at folketinget potentielt kan vedtage at fjerne varighedselementet i kolonihaveloven. I den forbindelse har vi lavet en oversigt over, hvordan man som medlem og bestyrelse kan hjælpe til med arbejdet. Den finder I på vores hjemmeside under nyheden: "Bevar kolonihaverne - sådan kan du hjælpe". 

Seneste kommentarer

29.11 | 15:30

Du må kontakte sælgeren for at få de oplysninger. Huset må kun beboes fra 1.4 til 30.9.

29.11 | 14:15

Hvor mange kvm er huset og er den beboelig hele året og hvad er der af fælles udgifter

30.10 | 06:20

se evt. have nr 57

25.10 | 17:20

Jeg søger en nedrivning
eller forsømt have
eller kolonii i Esbjerg

Del siden